dimecres, 7 de maig del 2008

SAFARI/FIREFOX

Avui hem utilitzat vídeos extrets d'Internet per visionar-los amb dos programes: Quicktime i Realplayer. 

Amb el safari, hem anat al youtube i hem triat el vídeo que volíem. Un cop tenim el vídeo si obrim el menú Ventana / actividades podem veure com va la descàrrega del Vídeo. Un cop descarregat hem de copiar la línia d'activitats on hi ha el vídeo i l'enganxem a la finestra de descàrregues. Finalment canviem el nom de l'arxiu afegint les lletres SLV.

Amb el Firefox, primer de tot hem de descarregar el complement del firefox DOWLOAD HELPER (està a la cartellera del blink de la facutat). Després anem al youtube i seleccionem el Vídeo que volem. Des del menú Eines escollim l'opció Dowload Helper / el vídeo (primera opció de baix). Finalment, obrim Eines / Descargas per controlar la descàrrega del vídeo.

Un cop hem fet les descarregues amb els dos navegadors ho hem de passar a Quicktime. Per a fer això, agafem el vídeo FVL i l'arrosseguem a la icone del programa que hi ha a la columna de l'escriptori (sinó tenim aquesta icone podem clicar a l'arxiu amb el botó dret i fer Abrir Con). un cop obert el programa amb el vídeo hem de marcar el fragment de vídeo que ens interessa. després obrim Edición / Acortar para ajustar a la selección. Finalment, guardem l'arxiu (guardar como) i li posem un nom. Ens ha de quedar amb l'extensió MOV.

Per obrir el vídeo amb el Real Player hem d'obrir aquesta aplicació des de la llançadora i configurar el sistema (la velocitat, fitxers associats i instalació dels gestor de descarregues). Finalemnt, els vídeos que veiem a la web els podem guardar amb amb el gestor de descarregues, que s'obre automaticament.